Tanssilajit

4-6 v, lastentanssi
Alle kouluikäisten lasten tanssiryhmissä tärkeintä on saada positiivinen kosketus tanssin maailmaan. Erilaisia tansseja opetellaan leikin, mielikuvien sekä lorujen avulla ja myös ihan oikeita tanssiaskeleitakin harjoitellaan. Teemme myös erilaisia liikunnallisia perusharjoitteita. Tunneilla tanssitaan yksin, parin kanssa sekä ryhmässä. Vaatetuksena mieluisa ”tanssiasu”, jossa on helppo liikkua sekä tossut. Talvella kannattaa olla pitkä hihaista ja -lahkeista vaatetta.

Alakouluikäisten tanssiryhmä
Tässä ryhmässä lapset pääsevät opettelemaan erilaisia tansseja monipuolisesta tanssin lajikirjosta. Mukana ovat ainakin jotain lajeja kilpatanssien parista (vakiotanssit ja lattaritanssit), rock’n’swing-tanssien lajiperheestä sekä lavatanssien parista. Tanssien perusaskeleiden lisäksi opetellaan kuviosarjoja, joista saadaan kokonaisia tansseja sekä harjoitellaan muita tanssissa tarvittavia tärkeitä osa-alueita kuten rytmiikkaa, tanssitekniikkaa, vientiä ja seuraamista sekä musiikintulkintaa. Mukana saattaa olla myös ripaus disco- ja katutanssia!

Lavis® lavatanssijumppa
on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan lavoilta tututksi tulleita tansseja kuten humppa, jenkka, tango, foksi, fusku, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Lavatanssi, alkeet -> ryhmää ei ole tällä hetkellä
”Kaksi vasenta jalkaa…” Ei haittaa, se on vain opettajan ”ongelma” 🙂 Alkeiskurssilla ET tarvitse aikaisempaa kokemusta tanssista! Ammattiopettajan johdolla tanssit takuuvarmasti –toisilla opettelu saattaa ottaa vain hieman enemmän aikaa. Tule silti mukaan aloittamaan tanssitaivalta lavatanssien parissa. Varoitus: tanssikärpänen saattaa viedä mukanaan!

Voit valita osallistutko vain yhden kuukauden opetukseen, vai koko kauden. Väliin jääneistä kerroistakaan ei tarvitse maksaa, kun käytössä on kertamaksu. Oppimisen kannalta olisi kuitenkin suositeltavaa olla mukana kyseisten lajien kaikki opetuskerrat, ensimmäisestä viimeiseen (opetus etenee joka kerta eteenpäin).

Lavatanssi, jatkoryhmä -> ryhmää ei ole tällä hetkellä
Lavatanssin jatkoryhmä on tanssijoille, jotka haluavat syventää tanssiosaamistaan lajeissa, joista hallussa on jo perusaskeleet ja peruskuviot. Ryhmässä kerrataan ”vanhaa” ja opitaan uutta. Harjoitellaan askelten ja kuvioiden lisäksi erityisesti vienti-ja seuraamistaitoja, tanssin perustekniikkaa sekä rytmiikkaa ja musiikkiin tanssimista.

Voit valita osallistutko vain yhden kuukauden opetukseen, vai koko kauden. Väliin jääneistä kerroistakaan ei tarvitse maksaa, kun käytössä on kertamaksu. Oppimisen kannalta olisi kuitenkin suositeltavaa olla mukana kyseisten lajien kaikki opetuskerrat, ensimmäisestä viimeiseen (opetus etenee joka kerta eteenpäin).

Bailatino® -> ryhmää ei ole tällä hetkellä
Bailatino on tanssillinen liikuntamuoto, jota voi verrata perinteiseen aerobicin alueella niin sanottuihin koreografisiin tunteihin, syketasot vaihtelevat paljonkin ryhmän taidon mukaan. Tunnilla tanssitaan yksin. Musiikkina käytetään mukaansa tempaavaa latinalaistamusiikkia. Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tärkeämpää on luoda ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalonsa käytöstä omien resurssiensa mukaan sekä kokee oppimisen että onnistumisen riemua. Bailatinotunnin aikana nautitaan musiikista ja pidetään hauskaa yhdessä muun ryhmän kanssa. Kunto ja tanssitaito kohoaa melkein huomaamatta. Ikä, sukupuoli, koko tai taitotaso ei ole koskaan esteenä tunneille osallistumiseen ja mukaan voit tulla, kun sinulle sopii. Tansseina mm. Samba, Salsa, Cha Cha, Merenque, Bachata, Jive jne.